Фетел удари Алонсо с трета поредна победа

Двойна победа за Red Bull в Гран при на Корея във Формула 1.

14.10.2012 | 11:32
Фетел удари Алонсо с трета поредна победа

Себастиан Фетел спечели третата си поредна победа в Гран при на Корея, шестнайсети кръг във Формула 1. Германецът направи страхотен старт и успя да изпревари съотборника си Марк Уебър още в първия завой, запазвайки водачеството през всички 55 обиколки на състезанието. Единствените грижи на Фетел бяха свързани със сериозно износване на предна дясна гума. Около пет обиколки преди финала, състезателният инженер на Фетел започна да го предупреждава, че състоянието на гумата е толкова критично, че в последните метри дори могат да се появят конците от нейната носеща конструкция. Пилотът на Red Bull обаче прояви самообладание, върна газта и достигна безпроблемно до подиума. Днешната победа изведе Фетел на първото място в шампионата. Само четири състезания преди края на сезона, Алонсо е втори с изоставане от шест точки.

До първата смяна на гуми Хамилтън се движеше плътно зад Алонсо, но веднага след това в шасито му се появи мистериозна загуба на баланс, която го извади от битката на големите, и го принуди да се бори дълго и продължително с пилотите на Toro Rosso. В последната фаза на състезанието британецът закачи голяма ивица изкуствена трева, която допълнително влоши управлението на неговия болид. В крайна сметка пилотът на McLaren, който от догодина ще заеме мястото на Михаел Шумахер в Mercedes, завърши надпреварата в Корея на 10 място.

Липсата на Хамилтън в челото, позволи на Фелипе Маса да се доближи опасно близо до своя съотборник Фернандо Алонсо. Не след дълго той получи указания от бокса, че е редно да върне газта и да се движи на около две секунди зад испанеца. Косвената заповед бе изпълнена и Маса остана четвърти до самия край.

Подробности четете в специализирания ни сайт autoonair.bg