„Полиграф“ със Светла Петрова се завръща по Bulgaria ON AIR от 24 септември

Предаването ще може да гледате всеки четвъртък от 21.00 часа, а в петък и събота по две по--кратки издания - „Полиграф плюс“

09.09.2015 | 15:09 Редактор: Мариета Иванова
„Полиграф“ със Светла Петрова се завръща по Bulgaria ON AIR от 24 септември

Публицистичното предаване „Полиграф“ със Светла Петрова се завръща в ефира на Bulgaria ON AIR с важните теми за широката публика. Основното му едночасово издание зрителите могат да проследят от 24 септември, всеки четвъртък от 21.00 часа, а в петък и събота да гледат още две кратки издания - „Полиграф плюс“ – в дневната програма.

„Полиграф“ ще продължи да изследва истината за събитията, проблемите, кризите и конфликтите в живота на хората, ще дава възможност за дискусии по най-горещите теми от седмицата, ще търси конфликтните тенденции и социалните ефекти от процесите в обществото.

В новия сезон водещата Светла Петрова ще бъде по-близо до своите зрители, които ще имат възможност да задават темите в предаването и чрез facebook страницата му.

„Любовта и свободата са много важни за мен и в професията ми. Без да вложиш любов, е изключено да постигнеш добри резултати в каквато и да е работа. А за независимата журналистика свободата е върховно изискване. Да съм честна със себе си и със зрителите е ултимативно условие за моята работа“, коментира Светла Петрова.

С името на Светла Петрова се свързват едни от най-успешните публицистични предавания в българския телевизионен и радио ефир.

През 1988 година започва да води сутрешния блок на програма "Хоризонт" на БНР. Напуска радиото през пролетта на 1995 г. след бунта на журналистите срещу цензурата и уволнението на седмина от тях. По-късно става завеждащ отдел „Вътрешна политика“ на вестник

Демокрация. Води едни от най-рейтинговите предавания на Дарик радио -„Денят“ и „Седмицата“ . Телевизионната й кариера стартира в предаването Екип 4 по БНТ.

Между 1999 и 2001г. е програмен директор на БНТ.

Близо 10 години е автор и водещ на публицистичното предаване "Сеизмограф" по bTV.

От 26 април 2014 г. Светла Петрова е водещ на „Полиграф“ по Bulgaria ON AIR.