България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Данчо Лазаров пред Bulgaria ON AIR: Пламен Константинов остава!

Сега не е времето за смяна на треньора, предстои ни домакинството за Световното, заяви в ексклузивно интервю шефът на волейболистите

12.09.2017 | 09:40 Редактор: Жанета Нейкова
Данчо Лазаров пред Bulgaria ON AIR: Пламен Константинов остава!

Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров рядко провежда изяви пред журналисти, но се съгласи ексклузивно да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Пламен Константинов естествено, че остава начело на националния отбор по волейбол, сега не е времето за смяна на треньора, защото ни предстоят нови, много по-отговорни задачи", заяви инж. Лазаров в интервю със спортния ни журналист Ваня Симонска.

Напрежение в отбора се бе зародило след ¼-финал на европейското първенство в Полша. Пламен Константинов заявил, че в отбора има групички, а това не се харесало на почти всички момчета в тима. Най-сериозен е бил конфликтът с капитана Виктор Йосифов. 

Треньорът на волейболистите се съгласил да нямат сутрешна тренировка с топка, а само занимание във фитнеса. Някои момчета обаче заявиха категорично, че ще играят за България на Световното първенство догодина, на което страната ни е домакин, но само при друг селекционер.

"Убеден съм, че Константинов има подкрепата на играчите. Нашият тим е добра сплав между млади и опитни състезатели, но сега важното за отбора е какво ще търсим следващата година на Световното", подчерта инж. Данчо Лазаров.

По думите му волейболистите ни трябва да издържат на напрежението и да си запазим мястото сред най-силните отбори, защото вече трябва да играем за класиране на финалите.

"Доста смел ход е на Международната федерация по волейбол за първи път да си позволи България да е домакин на Първенството. Италия и страната ни доказахме, че заедно можем да организираме състезание на такова равнище и, благодарение на това Световното се провежда у нас през 2018 г.", заключи президентът на Българската федерация по волейбол.