Владo Николов за втора година e посланик на "Детска Игриада"

Според него ключът към щастливия живот е правилното хранене, съчетано със спорт

09.06.2017 | 12:45 Редактор: Иван Берберов
Владo Николов за втора година e посланик на

Владимир Николов - волейболист, лидер, баща и съпруг. Животът му е посветен на спорта и семейството. Днес бившият капитан на националния обор по волейбол отглежда четири деца - 3 момчета и едно момиче. 

А любовта към спорта го кара за втора година да стане посланик на инициативата "Детска игриада" на сайта Az-deteto.bg, част от Investor Media Group. Двамата с боксьора Тервел Пулев подкрепят каузата родители и деца да имат повече възможности да спортуват заедно. Детският сайт за трета поредна година повдига дискусия за добрия пример, който родителят може да даде на своето дете чрез спорта. 

Тази година малчуганите ще имат шанса да се включат в различни състезателни дисциплини по лека атлетика, щафетно бягане и щафетни игри, велокрос, бадминтон. За най-добрите състезатели детският сайт на Investor Media Group е подготвил специални изненади и награди. Децата ще имат възможност да пробват на място спортовете и в демонстрационните кръгове по карате, айкидо, хокей, лонгборд, тенис на маса, фехтовка.

Всеки, който иска да се включи в състезанията, трябва да се регистрира за събитието на платформата http://igriada.az-deteto.bg/.

"Все по-малко време родителите успяват да отделят за децата си. "Игриадата" ни позволява да споделяме с подрастващите любовта към живота. Трябва да се направи така, че да е достатъчно интересно за тях да спортуват", отбеляза спортистът. 

Двама от синовете на волейболиста вече вървят по неговите стъпки. Той посочи, че правилното хранене и спортуването са ключът към щастливия живот, на който той се опитва да ги научи. 

"Аз не ги уча на спорт, искам те да пораснат като достойни българи. А спортът сам си идва", сподели Николов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Бившият капитан на националите признава, че волейболът му е дал много, но също така е отнел безценни лични моменти. 

Въпреки че гледа националния отбор само като зрител, Николов все още се вълнува от мачовете на бившите си съотборници. 

От днес (09.06.2017) до неделя (11.06.2017) момчетата на Пламен Константинов приемат Полша, Канада и Бразилия във втория уикенд от световната лига във Варна.