България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Детска Игриада 2017 - спорт и забавление за малки и големи

Деца от 5 до 12 години ще се състезават в различни дисциплини в столичния парк "Заимов"

31.05.2017 | 09:18 Редактор: Тодор Петров
Детска Игриада 2017 - спорт и забавление за малки и големи

На 10 юни в парка "Заимов" в София ще се проведе инициативата "Детска Игриада" на сайта az-deteto.bg, част от Investor Media Group.Събитието тази година подкрепя боксьорът Тервел Пулев, а за втора поредна година посланик е и бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов. Децата ще могат да учат за света и да се забавляват, играейки навън със своите родители.

Тази година "Детска Игриада" ще се проведе под мотото "Сподели радостта от спорта със своето дете", като акцентира върху правилното отношение на децата и родителите към спорта през цялата година. Събитието за втора поредна година повдига дискусия за добрия пример, който родителят може да даде на детето си чрез спортуване.

"Хубавото на събитието е, че в някои от дисциплините децата ще могат да спортуват със своите родители. Идеята е повече родители да дадат добър пример и да спортуват със своите деца. Горди сме, че обичани спортисти от децата и техните родители ни подкрепят", каза в "България сутрин" Мария Дуковска, която е главен редактор на az-deteto.bg.

Тя подчерта, че в събитието ще могат да участват деца между 5 и 12 години, а всички, които желаят да участват в състезанията, трябва да се регистрират на igriada.az-deteto.bg. На 10 юни записването започва в 9 часа. 

Участниците ще бъдат разделени на възрастови групи и ще могат да пробват различни спортове, на които ще има демонстрации в парка. Организаторите са предвидили и награди за победителите в отделните дисциплини. 

Вижте още!