България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Старото кино "Левски" затваря врати на 12 юни?

Собственикът Христо Киров води съдебна битка, за да спаси финансирането му

09.06.2017 | 09:08 Редактор: Тодор Петров
Старото кино

Старото кино "Левски" е напът да затвори врати. Собственикът на "Сити Марк Арт Център" Христо Киров го финансира със средства от друга своя собственост на ул. "Съборна" в столицата. Има голямо вероятност обаче сградата да му бъде отнета и старото кино "Левски" да остане без финансиране. 

"Създадохме това място с желанието да направим новия духовен храм на София. На 12 юни съдия изпълнител трябва да ни изведе от имота и да го предаде на дружество, което с нечестни средства е успяло да убеди съда, че е в правото си на собственост", обясни Христо Киров пред Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че решението е обжалвано пред ВКС и от "Сити Марк Арт Център" сигурни, че "ще бъдат правилно прочетени". 

"Никой няма да запомни 12 юни с датата, на която сме били изведени, а с поредния спектакъл "Живак". Всеки един от тези спектакли е начинът, по който искаме да подадем ръка на обществото и да му кажем, че духовната храна ще секне, ако този храм бъде затворен", сподели още собственикът на старото кино "Левски".

Междувременно звезди на българското кино и театър се обединиха зад каузата да помогнат за спасението на културния център.

"Виждате прекрасно място, което от една година функционира в София. Обезпокоени сме от това, че този център може да спре да съществува. Искаме да застанем на страната на правдата", коментира в "България сутрин" актьорът Рашко Младенов.

Той е убеден,ч е става дума за съдебна сага, която трябва да се разреши по правилния начин.

Очаквайте видео!