Специално издание на моноспектакъла "Живак" на Димитровден

Изненади и подаръци очакват имениците, които ще посетят постановката

26.10.2016 | 09:51 Редактор: Тодор Петров
Специално издание на моноспектакъла

Тази вечер публиката ще може да се наслади на специално издание на моноспектакъла "Живак", който се играе в Сити Марк Арт Център. Организаторите са приготвили изненади и подаръции за имениците, които ще посетят постановката.

"За нас е специален празник, защото в спектакъла сме четирима с името Димитър. Играем спектакъла около 130 пъти за 4 години. Разказваме историята на един врачанец, който тръгва от село, пътят му минава през казармата, любовта, бизнеса и смъртта", каза режисьорът и продуцент Димитър Кабаков пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че аудиторията е всякаква, а вчера първи път е имало и няколко деца под първи клас. Само едно от тях е било изведено от залата, а останалите са се смяли на постановката.

"Най-много ме радва, че наблюдавам 80-90% млада публика между 20 и 30 години. Спектакълът много се разви и ще продължава да се развива", каза още драматургът.

Собственикът на Сити Марк Арт Център Христо Киров сподели, че постановката ще стане знакова за тях.

"Този спектакъл ме грабна и докосна лично със смирението. Той носи една вътрешна сила и обраност. Човек прави вътрешните си заключения по специален начин и този спектакъл ни помага да погледнем към себе си", коментира Христо Киров.

За представлението е осигурена специална икона от Ставри Калинов. С нея ще може да си тръгне на лотариен принцип един от имениците, които ще бъдат в залата. Останалите ще могат да се приберат с бутилка вино или принт на художника Николай Урумов.