България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Радан Кънев: Томислав Дончев няма да е социален министър

Аз бих отказал кандидатурата, коментира лидерът на ДСБ в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

13.05.2016 | 08:58 Редактор: Мария Аладжова
Радан Кънев: Томислав Дончев няма да е социален министър

Председателят на ДСБ Радан Кънев се обяви против кандидатурата за социален министър на вицепремиера Томислав Дончев.

"Един от най-изявените лидери на ГЕРБ и една от малкото популярни фигури в партията цял ден не може да бъде убеден за министър", каза Кънев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Според него името на Дончев е било обявено в медиите без съгласие от негова страна, че приема кандидатурата за поста на досегашния социален министър Ивайло Калфин. 

"Аз бих я отказал", коментира Кънев и продължи: "Томислав Дончев е силен политически лидер, доказан и с нескрити премиерски амбиции отвъд ерата Борисов. Последното нещо, което му трябва в момента е социалното министерство, до момента, в който от ГЕРБ ще предизвикат предсрочни избори, които ще са скоро".

По думите на лидера на ДСБ в редиците на ГЕРБ се обсъждат предсрочни парламентарни избори през септември.

Той изключи възможността партията му да участва в управлението на сегашното правителство: "Ние сме опозиция, вариант да се върнем в изпълнителната власт в този парламент не съществува", отсече Кънев. 

Той изрази убеждение, че правителството се намира в криза заради неправилни политически решения от страна на премиера Бойко Борисов: "Казах му (на премиера - бел. ред.), че прави погрешен избор. Той ме попита: "Караш ме да избирам между Цацаров и Иванов", аз му отговорих: "Не, между Цацаров и мен", разказа той.

Що се отнася до спряганото на Кънев за президентската надпревара наесен, лидерът на ДСБ не потвърди, но не и отрече потенциалната си кандидатура: "Рано е да се даде отговор на този въпрос", лаконично отговори той.

"Много отдавна излизам като име. Съвсем логично, защото представлявам тенденция в българската политика, която малцина имат смелостта да защитават. Това са правомощия на президент. Малко хора са такива в българската политика", заключи той.

Целият разговор - във видеото!

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
margarita_krasteva@a
преди 7 години
Непоканеният отказва. Този човек още не го е осъзнал, но епитафията той си написа сам още през 2013 г., а именно: "*** глава затрива". Е, тогава редакцията беше като за знаменосец на въпросната епитафия, днес просто изчезна знамето. Сигнализирай за неуместен коментар