Русия предлага специален данъчен режим за малкия и среден бизнес

Детайлите ще определят местните власти и общините

24.03.2015 | 09:15 Редактор: Мариета Иванова
Русия предлага специален данъчен режим за малкия и среден бизнес

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев е разпоредил да се внесе в Държавната дума законопроект за специален данъчен режим за малкия бизнес, предава ТАСС.

„Законопроектът е насочен към развитие на малките и средни предприятия чрез намаляване на финансовите и административни разходи на ниво региони и общини чрез въвеждане на специални данъчни режими“, поясняват на сайта на руското правителство.

Документът предвижда законодателните (представителни) органи на държавната власт и представители на общинските структури да имат право, и по-специално да определят бизнес дейностите, за които да въведат специален данъчен режим.

През март представителите на Московската регионална Дума приеха на първо четене поправки на няколко местни закона, регулиращи данъчни облекчения за малкия бизнес в региона. Същността на промените е свързана с това, че представителите на малкия бизнес, които регистрират дейността си от 1 януари 2015 до 31 декември 2016 ще получат право на нулева ставка в рамките на опростени и патентни системи.

 „Става дима за предприемачите, които работят в сферата на преработващото производство, селското стопанство и животновъдство, както и от областта на образованието, частната лекарска и стоматологична практика, провеждането на спортни занимания, изпълнението на социални услуги и др.“ коментира финансовият министър на Московска област Антон Котяков.