Тихомир Безлов: Очевидно е, че не става дума за голям инвеститор за Vivacom

Това е опит Цветан Василев да си спаси собствеността, коментира той

19.03.2015 | 20:50 Редактор: Мариета Иванова
Тихомир Безлов: Очевидно е, че не става дума за голям инвеститор за Vivacom

Новината, че група инвеститори под шапката LIC33, придобиват мажоритарния дял на Vivacom е пореден опит на г-н Цветан Василев да си спаси собствеността, коментира в предаването Денят On Air Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

„ Да си спомним, че имаше много такива опити. Имаше омаски инвеститори, австрийски менажери и т.н.,” коментира Безлов. Той подчерта, че очевидно със случая с LIC33 и Vivacom „ не говорим за голям, известен инвеститор”.

Мнението на Безлов е, че новината за продажба на активи на телекомуникационната компания, има връзка с промяната на Закона за банковата несъстоятелност, и отварянето на вратите за влизане на синдици в КТБ.

Той посочи, че в последно време в медиите се появи информация за сделки с други компании, свързани с Цветан Василев, като

Още по темата

„Дунарит” и ТВ 7. В този смисъл „става дума да се продаде целият пакет”, коментира Безлов и подчерта, че доколко това е възможно е друг въпрос.

В хода на коментара си Безлов изтъкна, че от намеренията на инвеститора  във Vivacom става ясно, че „първо ще плати и после ще работи с власите”.

„Защо? Активите на БТК са тук, тук са му продажбите. Действително това беше най-големият по продажби телекомуникационен оператор миналата година. В същото време дейността на телекома зависи от българското законодателство, тъй като има много разрешителни, за да функционира. Така, че има много неясноти”, коментира Безлов.  

На въпрос на водещия Веселин Дремджиев: „Кое е ясното в цялата история?” – Безлов отговори, че е ясно, че „войната между двата лагера- този на г-н Василев и  собственикът на другия голям дял в БТК- VTV, който заявява, че не знае за сделката, продължава”.