Фондът за гарантиране на влоговете с нов председател на УС

Росен Николов подаде молба за освобождаване от поста

19.11.2014 | 13:15 Редактор: Мариета Иванова
Фондът за гарантиране на влоговете с нов председател на УС

Правителството определи Радослав Миленков да бъде новият председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете, съобщиха от правителствената пресслужба. Досегашният председател Росен Николов е освободен по негова молба.

Николов поема управлението на Фонда на 17 март 2011, като мандатът за заеманата длъжност е четири години. Припомняме, че на 4 декември 2014 Фондът за гарантиране на влоговете следва да започне изплащане на сумите от защитените депозити от КТБ. Преди това трябва да бъде осигурена и недостигащата сума във Фонда чрез външен заем.

Радослав Миленков е магистър по финанси от УНСС и притежава дългогодишен опит в банковата сфера, посочват от пресслужбата на правителството. В професионалната си дейност е работил първоначално като инвестиционен посредник и одитор в „Делойт и Туш България”, а в периода 2003-2011 г. е заемал различни ръководни позиции в системата на Първа инвестиционна банка, включително и член на управителния й съвет.

От 2012 г. досега е член на УС на Общинска банка и изпълнителен директор на същата финансова институция. На тази позиция работата му е била свързана с дейности по управлението на риска, финанси, управлението на активи и пасиви и др.