Борисов: Местните избори ще са показател за стабилността на правителството

В изчисленията ще влизат спечелените места на кандидати на ГЕРБ и РБ

02.09.2015 | 15:24 Редактор: Мариета Иванова
Борисов: Местните избори ще са показател за стабилността на правителството

Местните избори, които са изключително важни за всеки един български регион, не биха имали значение, ако се развали стабилността на държавата, заяви на брифинг в парламента след среща с представители на Реформаторския блок премиерът Бойко Борисов.

„Затова резултатите от тях – на ГЕРБ и РБ, броят на кметовете, на политически съветници, мнозинствата, ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството”, обясни премиерът. По думите му, ако „се представят слабо, това би било лош сигнал за работата на правителството”.

Според министър-председателят общият резултат на изборите трябва да гарантира стабилност, независимо коя партия печели в регионите, както и да гарантира, че управлението в момента е безалтернативно, се посочва на сайта на премиера www.boykoborissov.bg.  

„Никой от нас не е самодостатъчен и трябва да проявим максимално внимание и да си мерим приказките. Затова и решението, което взехме, министрите, включително аз и вицепремиерите да не участват в предизборната кампания, гарантира по-добрата работа на правителството през този период”, поясни Борисов.

Министър-председателят обясни, че ще водят толерантна кампания и ще бъдат максимално тактични в отношенията си, поне на ниво управление на двете партии. „Щабовете по места изграждат своята стратегия. Има места, където имаме общи кандидати”, уточни той като заяви, че на ниво ръководство не трябва да забравят мисълта, че стабилността на държавата стои над всичко.

Премиерът пожела на парламента ”успешен политически сезон”.  – „Очаквам двете коалиционни партии – ПП ГЕРБ и Реформаторският Блок, както и партиите, които ни подкрепят – АБВ и ПФ, да направим така, че септември да не е само предизборен, но и работен месец, а поставените амбициозни цели да се финализират”, коментира още той.