Българите, работещи в Гърция, са спокойни за работата си

За строители, домашни помощници и градинари винаги ще има работа

30.06.2015 | 12:02 Редактор: Васил Детелинов
Българите, работещи в Гърция, са спокойни за работата си

Българите, живеещи и работещи от години в Гърция, не са притеснени от ситуацията в южната ни съседка. Хората са спокойни за работните си места и се надяват ситуацията там скоро да се оправи. Наш екип изпрати рано сутринта на 30 юни поредния автобус с 40 българи за Атина и Солун.

Часът е малко преди 8 сутринта. Пътуващите българи за Гърция вече са качили багажа си и чакат автобусът да тръгне. Спокойни са защото за строители, домашни помощници и градинари винаги ще има работа. Не са притеснени от това че трябва да се справят с 60 евро на ден, защото българинът е свикнал и на по-малко. Хората ни казват, че каквото и да се случи с южната ни съседка, гърците ще успеят да се изправят на крака защото са единни.

За Солун заминава и Людмила Лъчева. Работи в Брюксел за Европейската публична администрация. Отива в южната ни съседка за няколко дни от любопитство. Иска отблизо да види какво се случва в Гърция. 

От фирмите превозвачи казват, че отлив на пътници към Гърция няма и автобусите винаги са пълни. Взели са и мерки рейсовете да минават границата със заредени до горе резервоари с гориво.

Репортаж на Васил Детелинов.