Започват ремонти на 30 вътрешно-квартални улици в районите на София

Те са част от програмата на Столична община и ще се изпълняват основно през летните месеци

14.06.2015 | 14:49 Редактор: Ирина Георгиева
Започват ремонти на 30 вътрешно-квартални улици в районите на София

Започват цялостни ремонти на вътрешно-квартални улици в София. Те са част от програмата на Столична община и ще се изпълняват основно през летните месеци, както и рехабилитацията на главни градски улици и булеварди.

Строително-ремонтните работи по вътрешно-кварталните улици ще се извършват в райони Студентски, Надежда Овча купел, Връбница, Надежда, Люлин и др.

Директорът на дирекция "Транспортна инфраструктура" инж.Васил Начевски провери ремонта по улиците "Иван Багрянов" и "Проф. Харалампи Попйорданов" в район Студентски на 14 юни. 

"100 млн. лв. е общата сума за ремонт на улици в столицата, част от които вътрешнокварталните, които ще бъдат извършени до месец септември." - заяви инж. Васил Начевски за агенция "Фокус".

"Освен по ул. "Иван Багрянов", в момента се работи по ул. "Проф. д-р Иван Странски" и ул. "Акад. Стефан Младенов" в район Студентски. В края на другата седмица започва ремонт на ул. "Кирил Дрангов" в район "Надежда", както и в ж.к. "Люлин". Започваме навсякъде ремонт на вътрешноквартални улици. Основните дейности ще са подмяна на настилки, ремонтиране, където се налага. Общата сума за ремонт на вътрешнокварталните улици е 100 млн. лева, заедно с големите обекти." - посочи инж. Начевски.

Строително-ремонтните работи включват изграждане на нова пътна настилка, отводняване, тротоари, каза също инж.Начевски.

Ремонтите обхващат и улиците "Пладнище", "Дъга" и "Равнище" в кв."Горна баня", район Овча купел, ул. "Христо Ковачев", Оборище и ул."Петуния" в с.Волуяк, район Връбница. От следващата седмица ще започне ремонт и по улиците "Кирил Дрангов" в район Надежда и ул."Христо Фотев", ул."397" в район Люлин. 

Районните кметове определят най- належащите улици за ремонт и поетапно започва да се работи, обясни инж. Начевски. Той увери, че до месец септември ще бъдат извършени всички ремонти на вътрешнокварталните улици.