Главчев: България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна

По думите му НАТО е мотивация за поколения българи

27.05.2024 | 09:30 Редактор: Деси Николова
Главчев: България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна

България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна, толкова дълго, колкото е необходимо. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на Пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в Националния дворец на културата.

"НАТО остава гарант за сигурност и просперитета на България", посочи министър-председателят.

По думите му НАТО беше цивилизационен избор, бе мотивация за поколения българи, имаше основна роля за утвърждаването на демократичните ценности, допринесе за развитието на мира и просперитета в държавата. 

"Драстичното влошаване на нивата на сигурност доказа, че най-базовите ни права и свободи могат да бъдат поставени под сериозна заплаха", подчерта българският премиер.

Пред участниците в пленарната сесия премиерът Главчев посочи, че участието в съюзнически и партньорски инициативи укрепва нашата устойчивост и насърчава един цялостен подход към тези предизвикателства.

"Сега, повече от всякога, трябва да демонстрираме нашето единство и нашата решимост да се справим ефективно с настоящите и бъдещи предизвикателства и заплахи. НАТО не е създаден за противопоставяне, а с положителен дневен ред за защита на нашите ценности на свобода и демокрация", заяви в заключение премиерът Димитър Главчев.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
2 rate up comment rate down comment 0
Жалки сте
преди 3 седмици
Постоянно провокират Русия да ни нападне- то не са бойни групи, командни центрове и какво ли още не. Лъжат, че България нямало да участва, а всъщност милитаризират България, за да стане цел на руските ракети. Главчо да се моли да не ни нападнат наистина, защото тогава целият свят ще разбере, че НАТО не струва и 2ст. Няма да помогне на България. Само ще предложи заеми, както на Украйна. За едни ***, нагло завличащи всички нас в месомелачката, без да ни питат, никой няма да се бие. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
НАТО не е никакъв цивилизоционен избор, нито мотивация за " поколения" българи. НАТО е агресивен съюз на американски васали и източник на финансова мотивация за поколения кръвожадни Главчевци. Пример за "миролюбиви" инициативи на НАТО са: Югославия, Либия, Ирак и много други. Онзи подмазвач Митов се натегнал на Столтенберг за наша сметка. Заявил, че трябвало да се нанасят удари във вътрешността на Русия. Може Русия да удари Партийния дом и да вразуми този раболепник. Сигнализирай за неуместен коментар