Генералният секретар на НАТО пристигна в България

Йенс Столтенберг бе посрещнат на летището от Даниел Митов

26.05.2024 | 21:33 Редактор: Тодор Петров
Генералният секретар на НАТО пристигна в България

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристигна в България. Той беше посрещнат на летище София от ръководителя на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов.

Ръководителят на българската делегация благодари на генералния секретар за посещението в момент, в който България чества двадесетгодишния си юбилей като пълноправен член на НАТО. Даниел Митов отбеляза лидерството и личния принос на Йенс Столтенберг при запазване единството на Алианса във времена на тежка геополитическа конфронтация.

Народното събрание на Република България е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът ще бъде открит на 27 май 2024 г. от председателя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба. Парламентаристите от 32-те държави членки на Алианса ще бъдат приветствани от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и от служебния министър-председател Димитър Главчев.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще обсъдят ключови теми от дневния ред на евроатлантическата отбрана и сигурност с фокус върху подкрепата за Украйна. В София Асамблеята трябва да приеме своите препоръки за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
1000 % на пресконференцията ще представят наложеното отвън решение като поискано "от България". "Е, хората никой не ги е питал, но нищо. Така и на никого не му прави впечатление безумието- страните от НАТО постоянно да се събират и да обсъждат как да се месят във войната в Украйна, която не е в съюза. Същевременно, всеки прилага чл.5 спрямо Украйна и пренебрегва собствената си страна зароди нея. България за 20 години членство не е получила 1/1000 от даваното за Украйна. Даже F 16 няма да дойдат Сигнализирай за неуместен коментар