На море в Гърция: Чиста вода, приятелска атмосфера и без промяна в цените

Хотелиерите в южната ни съседка очакват силен сезон

25.05.2024 | 13:45 Редактор: Тодор Петров

Със затоплянето на времето десетки хиляди български туристи отново се отправят към Гърция. Най-посещавани от родните почиващи са курортите около Кавала, както и тези в трите ръкава на Халкидики. 

Хотелиерите в южната ни съседка очакват силен сезон и уверяват, че няма промяна в цените. Хотелите в Гърция все още не работят на 100 процента, но заетостта им този уикенд е отлична. Хотелиери подчертават, че българските туристи харесват Гърция, защото я чувстват много близка. 

Българи споделят, че в Гърция цените са достъпни. Това, което ги впечатлява най-много, е приятелската атмосфера и гостоприемството.

"Имах приятел грък, който постоянно ме канеше в Халкидики и аз постоянно не можех да намеря време, докато един ден реших, взех с мен 10 приятели, настанихме се в къщата му и Гърция много ни докосна. Защото гърците са гостоприемни, храната е вкусна, отношението навсякъде е супер приятелско. Пък и тук е друг въздухът, друга е водата – кристално чиста", сподели туристът Атанас Лазаров. 

В Гърция имат и въображаема скала за това колко добър е един хотел. За нея под внимание се взима мнението и на българските туристи. 

"Казвам на моите хора тук, че ако успеем нашите български гости да са доволни, това означава, че всичките гости са доволни, защото българинът е много взискателен като гост", казва собственикът на хотел Харис Сиганос.

Проблем при почивките в Гърция обаче продължават да са километричните колони, които се образуват на граничните пунктове. Утре, когато е денят на голямото прибиране, се очакват задръствания край Кресна.

Вижте повече в репортажа.


1
3 rate up comment rate down comment 0
разлики
преди 3 седмици
За разлика от нашите бизнесмени-кожодери, гърците и турците знаят как да развиват туризъм и да посрещат почиващи! Сигнализирай за неуместен коментар