МВР издирва неизвестно лице - може да е съпричастно към убийството в Борисовата

Хр.Терзийски: Използваме целия полицейски ресурс, за да бъде разкрито убийството в Борисовата

11.06.2015 | 19:12 Редактор: Ирина Георгиева
МВР издирва неизвестно лице - може да е съпричастно към убийството в Борисовата

Директорът на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски бе категоричен, че в това изключително важно разследване, защото става дума за млад човек, без криминални регистрации, са включени всички екипи от криминалните отдели на СДВР и ГД "Национална полиция". Те работят съвместно с прокуратурата по абсолютно всички сигнали, получени до този момент. Ангажирани пряко са и инспекторите от детските педагогически стаи на територията на столицата, пише МВР. 

Без да навлиза в конкретика, Терзийски обясни, че при извършените огледи са иззети веществени доказателства, на които в момента са назначени експертизи.

Криминалистите са прегледали огромен по обем снимков материал, иззет от камери на сгради, които се намират в района, разширен е периметърът им, разпитали са множество свидетели и близки на жертвата.  

Не се пренебрегва нито една версия, докато не бъде разкрито убийството на младежа.

Междувременно стана ясно, че МВР издирва неизвестно лице, за което се смята, че може да е съпричастно към убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина.

Най-вероятно момчето е свидетел на престъплението. На този етап като такъв го издирват и разследващите.

От МВР търсят информация за самоличността на момчето. То е засечено на няколко камери в района, в близост до убийството.

Младежът е заснет да тича 23 минути по бул. "Драган Цанков". Това става на обяд на 2 юни, минути преди да започнат да вият сирените. Всички останали хора на видеозаписите стоят, а той се появява откъм парка на бул. "Драган Цанков" близо до радиото и тича 23 минути към старата телевизионна кула, където записът спира.

Момчето от видеото не спира за миг, въпреки че не е облечено в спортен екип, пише "24 часа".

Сигнали могат да се подават на тел. 112  или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.

16-годишният Георги, ученик от Търговско-банковата гимназия, беше намерен убит на 2 юни по обяд на пейка в Борисовата градина.