16-годишно момче е открито убито в Борисовата градина

Той е деветокласник в Търговско-банковата гимназия

02.06.2015 | 18:30 Редактор: Васил Детелинов
16-годишно момче е открито убито в Борисовата градина

16- годишен младеж бе намерен мъртъв в Борисовата градина в София. Mомчето е открито с прободна рана в областта на сърцето. Тялото на ученика е намерено на метри от мястото където преди няколко години откриха мъртва 28- годишната Яна Кръстева.

Откритото тяло е на ученик от търговско -банковата гимназия. Сигналът за него е подаден около 12 на обяд от момиче, разхождащо се в парка. Полицията открива момчето на пейка със следи от прободни рани в областта на сърцето.

Тялото е разпознато от родителите. На мястото бяха доведени и 2 момичета. Органите на реда обаче отказаха да съобщят каква е връзката им с ученика. В този район на Борисовата градина няма камери.

Най-близкото видеонаблюдение е на 50-тина метра, около паркинга на Националното радио. Една от водещите версии е, че младежът е бил наръган от нападателя си след спор за момиче. Негови съученици обаче изключват тази версия, защото не са забелязали той да има симпатии към определено момиче. Разследващите и полицията отказаха коментар. По неофициална информация има заподозрян.

Разследването на убийството продължава.