Бъчварова: Установено е лице, свързано с убийството в Борисовата градина

Той отговаря на профила, но образът на камерите не е достатъчно добър, че да се очертае лице на този човек

09.06.2015 | 12:23 Редактор: Ирина Георгиева
Бъчварова: Установено е лице, свързано с убийството в Борисовата градина

Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник, извършител или свидетел на убийството в Борисовата градина. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде агенция "Фокус". Вътрешният министър участва в церемонията по връчването ключовете на автомобилите за нуждите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Установено е лице, което отговаря по профил на евентуален съучастник или извършител или свидетел на престъплението." - заяви Бъчварова и добави, че то трябва да бъде идентифицирано и се прилагат всякакви мерки затова.

"Не може да се каже все още какъв е. Той отговаря на профила, засечен от камерите и разчитам до няколко дни да имаме по-голяма яснота." - обясни тя.

Този казус е сложен и за съжаление е с много висока обществена значимост, опасност и по него се работи отговорно, отбеляза вътрешният министър. Тя допълни, че всеки ден се информира докъде е стигнало разследването, но образът на камерите не е достатъчно добър, че да се очертае лице на този човек. 

На въпрос как ще работи заедно с Агенцията за закрила на детето предвид случая с починалото момиченце във Варна, вицепремиерът Бъчварова отговори:

"Очакваме да видим тяхното становище и ще решим какво може да се направи – по линия на МВР не толкова много."