Личен мотив е водещата версия за убийството в Борисовата градина

По информация на разследващите, 16-годишният Георги изпратил sms на приятелката си, че я чака в Борисовата градина

03.06.2015 | 12:06 Редактор: Васил Детелинов
Личен мотив е водещата версия за убийството в Борисовата градина

Личен мотив е водещата версия за убийството на 16-годишния Георги, намерен на 2 юни в Борисовата градина. Това заяви пред журналисти главният прокурор Стори Цацаров. Той обаче отказа да даде повече подробности с аргумента че това би попречило на разследването.

Съучениците на момчето са разпитвани на 2 юни до късно през нощта. Психолози на Държавната агенция за закрила на детето ще отидат в училището на Георги, за да окажат психологически подкрепа на съучениците му.

По информация на разследващите, 16-годишният Георги изпратил sms на приятелката си, че я чака в Борисовата градина на пейката, където са се разбрали. Минута и половина по-късно обаче, й се обадил, че е намушкан. Когато момичето пристига на уговореното място, Георги вече е починал и тя подава сигнала на телефон 112. 

Цяла нощ полицаи са разпитвали неговите съученици от Търговско-банковата гимназия, ученици от Строителния техникум, както и тези говорили с него по телефона часове преди трагичната случка.

Още на 2 юни тръгнаха три основни версии за убийството - любовна драма, спор заради футболни пристрастия и спречкване между ученици от различни гимназии. От полицията продължават да не коментират случая, а главният прокурор бе лаконичен.

Оръжието все още не е открито. Задържан също няма.

Сотир Цацаров коментира, че отговорност на общината е да осигури охрана и камери в парка. От Столичната община съобщиха, че планират разширяване на видеонаблюдението в Борисовата градина. За последните 7 години това е третото убийство там.

Репортаж на Васил Детелинов.