Румяна Бъчварова: Преди 14 дни има уведомление, че има описание на собствеността на TV7

Вътрешният министър обеща да има последствия, ако има превишаване на правомощия

29.04.2015 | 16:39 Редактор: Мариета Иванова
Румяна Бъчварова: Преди 14 дни има уведомление, че има описание на собствеността на TV7

Присъствието на полицаи при акцията по изземване на имущество на TV7 и NEWS7 e по законовите ни ангажименти по случаите с частни съдебни изпълнителни, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, която пристигна на място да се запознае със случващото се.

Тя посочи, че в началото на акцията е имало петима полицаи и допълни, че ще провери информацията дали часове по-късно техният брой е над 80.

Бъчварова коментира, че отпреди 14 дни има уведомление, че има описание на собствеността на TV7 и NEWS7. Струпването на полиция пред сградата на телевизиите е по искане на частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, който в мотивите си да се обърне към полицията е предположил, че може да има възпрепятстване на изпълнение на задълженията му.

"Ще има много обстойна проверка. Съжалявам за цялото неудобство, че не може да си вършите работата", заяви Румяна Бъчварова и допълни, че ако има превишаванена правомощия, ще има последствия.

Според Радослав Миленков, директор на Фонда за гарантирана на влоговете на 29 септември 2014 е било изпратено искане за доброволно изпълнение на ТВ7.

Вижте записа от пресконференцията на Радослав Миленков на 29 април 2015.

На 10 февруари 2015 ТВ7 е поела ангажимент частично да погаси дълга с първа вноска на 15 март.

На 14 април 2015 ТВ 7 е била поканена за доброволно изпълнение по предаване на заложеното телевизионно имущество в двуседмичен срок.

Още по темата

След изтичане на 14-дневния срок, в който ТВ7 не е предала заложеното имущество се е пристъпило към принудително изземване.

На 29 април 2015 синдиците на КТБ решиха да отложат с една седмица изземването на заложеното имущество.

„Това едноседмично отлагане е по изключение.

Надяваме се в този срок длъжникът на банката да предприеме необходимите действия, свързани с отдавна необслужвания от него кредит, и да уреди взаимоотношенията си с КТБ.

След изтичането на едноседмичния срок ще продължим с всички позволени от закона действия да защитаваме имуществото и кредиторите на КТБ, на които се дължат милиарди.

На първо място сред тях е Фондът за гарантиране на влоговете, т.е. българският данъкоплатец“, посочват още те.