Следователи установяват колко са пострадалите при инцидента в Слънчев ден

Съвместно с МВР, прокуратурата извършва оглед на място, коментира Сотир Цацаров

09.04.2015 | 10:44 Редактор: Мариета Иванова
Следователи установяват колко са пострадалите при инцидента в Слънчев ден

Екип от следователи уточнява броя и кръга на хората, пострадали при събарянето на хотел "Вероника" в Слънчев ден, край Варна. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет, предава БТА.

Съвместно с МВР прокуратурата извършва оглед на място, добави Цацаров. Той посочи, че към момента липсват, каквито и да е писмени данни за броя, а и въобще за хората, които са работили на обекта.

Главният прокурор добави, че се уточнява дали има още хора, които биха могли да бъдат сред развалините, на базата на показания на техни близки, дошли на мястото, след като роднините им не са се завърнали след края на работния ден.

Цацаров заяви, че предимство се дава на аварийно-спасителните действия, но следователи проверяват и работата на всички по веригата, които са свързани със строежа.

Още по темата

В медиите се появи информация, че работниците на обекта нямали договор с никоя от фирмите, действащи на обекта.  

Към 8 часа на 9 април агенция Черно море съобщава, че издирването на оцелели продължава.

При инцидента със срутилия се хотел в курортния комплекс "Слънчев ден“ загина един човек, а други трима са затрупани. Тяхната самоличност вече е потвърдена.

Спасителните операции се продължили през цяла нощ, като са използвани и термокамери и спасителни кучета на БЧК в търсенето на оцелели.

Още по темата

През нощта са заседавали щабовете на общината и областта, за да се направи план за действие.

Хотелът се срути вечерта на 8 април 2015, докато в него е имало строителна бригада, която е трябвало да събори сградата, за да се построи жилищна сграда. Хотелът не е действащ, но под бетонната 11-етажна конструкция остава строителният екип, който е работил вътре и бил в състав от около 20 души.

 


коментирай >
Още от България
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма