Тръмп и Клинтън печелят в Аризона, Бърни Сандърс бие в Юта

Тед Круз спечели вота сред републиканците в Юта

23.03.2016 | 13:07 Редактор: Луиза Божинова
Тръмп и Клинтън печелят в Аризона, Бърни Сандърс бие в Юта

Сенаторът Бърни Сандърс победи кандидат-президентката от Демократическата партия Хилари Клинтън на вътрешнопартийните избори в щатите Юта и Айдахо, информираха световните медии. 

Милиардерът републиканец Доналд Тръмп пък загуби от сенатора Тед Круз в  първичните избори в Юта в рамките на надпреварата за излъчване на кандидат-президент от Републиканската партия.

Тръмп е спечелил в щата Аризона, който излъчва много делегати за крайните избори за републиканската номинация. Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън също е с победа сред демократите в щата. 

Според информация на CNN, след преброяването на 51% от гласовете, Хилари Клинтън получава 60,3% подкрепа, а нейният съперник Бърни Сандърс - 37,1%. 

На първичните избори при републиканците, Тръмп води с 46,5% пред сенатора от Тексас Тед Круз с 21% и губернатора на Охайо Джон Кейсик 10,2%, при обработени 46% от гласовете. 

Така Тръмп ще получи всичките 58 гласа на делегатите от Аризона за конвенцията на Републиканската партия. А Хилари Клинтън ще получи по-голямата част от 75-те делегати при демократите.