На живо по Bulgaria ON AIR: Две експлозии на летище Завентем в Брюксел

По първоначални данни са загинали 11 души. Коментар на живо в предаването ДНЕС

22.03.2016 | 09:30 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Twiiter

Летище Завентем в Брюксел беше разтърсено от две експлозии, съобщиха световни медии. По първоначални данни са загинали 14 души, а ранените са над 20.

"При двата взрива в залата за заминаващи на международното летище в Брюксел са загинали 14 души, няколко десетки са ранени", съобщи RTL.

Съобщава се, че експлозиите са били близо до гишето за регистрация на американската авиокомпания American Airlines, съобщи телевизия Sky News. Снимки в социалните медии показват как се издига пушек над една от сградата на терминала, където прозорците са били разбити.

Белгийската полиция е открила на летището в Брюксел няколко колана със закачени взривове, предаде ТАСС , позовавайки се на белгийска телевизия, предаде Агенция "Фокус". По нейни данни „на летището в Брюксел полицията е открила три пояса на терористи-камикадзе, снабдени с експлозиви“.

Белгийските власти съобщиха, че взривовете са били терористичен акт. Предполага се, че са били осъществени от терористи-камикадзе.

 

Експлозията се е случила в 8 часа сутринта местно време (9:00 българско). 

Преди взривовете са се чули изстрели и викове на арабски език. Това съобщи Ройтерс, като се позова на агенция Belga.

Взривовете идват четири дни след залавянето на Салах Абдеслам в Брюксел, който е главният заподозрян за атаките в Париж през ноември.

Местни медии съобщават, че летището е евакуирано, а полетите в него – отменени. Евакуацията преминава спокойно, предаде Sky News. Железопътният транспорт към него е бил спрян. 

Гледайте на живо какво се случва в Брюксел в предаването Днес по Bulgaria ON AIR или на http://www.bgonair.bg/tvonline

Вижте кадри от хаоса след взрива: