Сблъсъци по време на митинга на крайната десница в Кьолн

Кореспонденция на Лъчезар Вълев, Кьолн

09.01.2016 | 19:52
Сблъсъци по време на митинга на крайната десница в Кьолн

Лъчезар Вълев, пряко от Кьолн за демонстрацията срещу имигрантите след нападенията срещу жени на Нова година. Пряко включване в новините на телевизия Bulgaria ON AIR в 19:30ч. на 9 януари.

 

Още по темата

Сблъсъци, напрежение, насилие и арестувани имаше след протеста на Пегида в на гаровия площад в Кьолн в неделя. Паралелно се проведе и протест на леви организации. Полицията използва водни оръдия, за да разпръсне демонстрацията на Пегида.

До сблъсъците се стигна след като активисти на Пегида започнаха да хвърлят стъклени бутилки и бомбички.

С кордон бяха разделени двете шествия. Хвърчаха камъни.

 

Насилие срещу журналисти

Имаше насилие и срещу журналисти. Членовете на Пегида бяха много агресивни и към тях. Има един пострадал журналист и трима ранени полицаи.

1700 участници се включиха в митинга на Пегида, сред които и 800 футболни хулигани.

1330 бяха участниците в протеста на левицата.

Целият център на Кьолн е затворен. Полицията, която бе силно критикувана заради неспособност да се справи с насилието на Нова година, след което шефът й бе пенсиониран, днес си свърши работата.

Хората са притеснени, но градът живее нормално.

След инцидентите с нападения над жени на Нова година на гаровия площад в Кьолн, канцлерът Ангела Меркел втвърди тона към бежанците. Днес на конференция на нейната партия тя каза, че на имигрантите, които извършват престъпления трябва да им се отнеме правото да искат убежище.