Меркел затяга мерките срещу бежанците

Хората очакват с основание думите да бъдат последвани от дела, заяви канцлерът

09.01.2016 | 16:22 Редактор: Мария Аладжова
Меркел затяга мерките срещу бежанците

Германският канцлер Ангела Меркел обмисля промени в закона с цел по-лесното депортиране на мирганти, извършили престъпление в Германия. Наред с това тя възнамерява да реформира държавната система за интеграция на бежанците. 

Причина за инициативата на канцлера са новогодишните нападения над жени в Кьолн, получили широк отзвук сред международната европейска общност. При сегашните действащи наредби, ако пребиваващ с бежански статут е получил присъда до 3 г. затвор, той следва да бъде депортиран обратно в страната си. Меркел обмисля мерките в такива случаи да станат по-сурови. За целта тя ще се срещне с министрите на правосъдието и на вътрешните работи на Германия.

"Хората очакват с основание думите да бъдат последвани от дела. Така че трябва да проследим дали всичко е свършено както трябва с депортациите от Германия и дали са изпратени ясни сигнали на онези хора , които не желаят да изпълняват  нашите законови рамки", заяви канцлерът, цитирана от БНР.

Още по темата

От своя страна германският вицеканцлер Зигмар Габриел е изразил мнение, че ако бежанците са депортирани да излежават присъдите в собствените си страни, те ще се възпират от престъпни деяния, пише "Билд".