Немската полиция с нареждане да не афишират случаите с бежанци

Отзвук във властта след нападенията в Кьолн

09.01.2016 | 11:09 Редактор: Мария Аладжова
Немската полиция с нареждане да не афишират случаите с бежанци

След нападенията над жени в Кьолн, полицейските управления са получили указания да не разгласяват престъпления с участие на мигранти, предава БНР, като цитира немския таблоид "Билд". Изданието се позовава на високопоставен представител в силите на реда във Франкфурт.

Указанията били дадени на полицаите в провинциите Хесен и Северевн Рейн-Вестфалия на закрито заседание. Ръководството е наредило престъпления, в които заподозрените са хора с двойно гражданство или регистрирани като мигранти, да не се афишират, а информация за тях да се дава само след директно запитване от страна на медиите.

Междувременно жертвите на събитията в Кьолн проговориха за злощастните си преживявания. "Държаха се все едно те командват и могат да правят каквото си пожелаят с жени, които са навън да се забавляват. Опипваха ни навсякъде. Беше наистина ужасяващо", разказва Бурса А., една от пострадалите на Нова година жени, цитирана от Reuters.

Разпореждането е отчетлив знак, че германските власти се опитват да предотвратят ескалация на антибежанските настроения след нападенията в Кьолн, пише още "Билд".