Путин: Руските военни постигнаха внушителни резултати в Сирия

Въздушните и морските действия са предварително съгласувани, изтъкна държавният глава

16.10.2015 | 14:39 Редактор: Мариета Иванова
Путин: Руските военни постигнаха внушителни резултати в Сирия

Руските военни постигнаха в Сирия внушителни резултати. Това заяви на заседание ръководителите на страните от ОНД в тесен формат президентът на Русия Владимир Путин, предава ТАСС.

Той посочва, че „действията от въздуха и по море са предварително съгласувани“ със сирийците.

„Унищожени са десетки контролни центрове и складове с боеприпаси, стотици терористи и голямо количество военна техника,“ коментира държавният глава.
 
 Като цяло, по думите на руския президент, основният фронт за борба с това зло- нарастващата заплаха от международен тероризъм, днес се намира именно в Близкия изток. При това, подчертал той, Русия винаги е била за „формиране на максимално широка коалиция за противодействие на екстремистите и терористите“.

„Русия нееднократно е предупреждавала за опасността от увеличаването на радикалните сили в този регион, последователно и на всички нива се застъпваше за обединяване на усилията на международната общност в противодействие на екстремистките групировки. В тази връзка ние сметнахме за свой дълг да предприемем конкретни действия в борба с т.нар. „Ислямска държава“ и други радикални формирования на територията на Сирия,“ коментира още Путин.