България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Анализатор: Евроизборите ще разрушат статуквото, Обединена Европа ще значи друго

Вотът няма политическо значение, а идеологическо, убеден е Валентин Вацев
Публикувана: От:

Още по темата

 

Българските гласоподаватели не трябва да товарят предстоящите евроизбори със свръхочаквания. Това заяви в "България сутрин" геополитическият анализатор Валентин Вацев. Според него вотът в неделя няма никакво политическо значение, а по-скоро идеологическо.

Вацев допълни, че дори и след изборите хората, които управляват ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Той разкри, че очаква на политическата сцена да излязат леви и десни популисти, които ще променят идеологическата картина в Съюза.  

"Не трябва да товарим предстоящите евроизбори с някакви свръхочаквания. Световните социологически агенции и водещите политически анализатори знаят, че тези избори няма да променят активното политическо статукво. Левите и десните либерали, които контролират ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Тези избори имат огромно идеологическо и социологическо значение. Те ще разрушат статуквото и вече Обединена Европа ще значи нещо друго. В сферата на властта ще се появят леви и десни популисти. Така ще се промени идеологическата картина. В следващите 6 месеца евролибералите ще се отбраняват срещу националистите", каза Вацев.

Анализаторът заяви, че тези избори ще покажат и нагласата на електората за участие в местния вот в края на годината. Според него българското общество вече започва да "оздравява" и все по-често участва активно в политическия живот у нас. 

"ГЕРБ трябва да покаже блестяща победа на тези избори и поради тази причина Борисов пое кормилото с двете ръце, за да демонстрира, че един Цветанов повече или по-малко няма значение. Той трябваше да си върне контрола над партията. Същото се случи и в БСП. Корнелия Нинова искаше да покаже, че партията може и без Станишев. Българският политически елит разрешава пред обществото своите кухненски проблеми. Тези избори показват, че обществото започва да оздравява и българинът все по-трудно се лъже и все по-силно се дразни, когато го лъжат. Изборите преразпределят власт и легитимират власт. Тези избори няма да го направят. Те са важни само от гледна точка на идеологията. Показват нагласата за участие в следващия вот", коментира Вацев пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 1 )
  • 1

    moronic-masonic

    22 май 2019 | 10:01

    Следващите години на планетарни изменения дечицата и внучетата на цялата политическа *** на света, кретено-масоно прасешки бизнес елити и всички хора, които ги подкрепят, да пукнат преди тях! От моята уста на всички богове в ушите, особено на великият кретено-масонски архитект на Вселената, едната от многото, в неговите! Малко след това и родителите им да пукнат! Да измирате масово, заедно с целите си семейства, ограничени в съзнанието егоистични, алчни, лицемерни, долни, гнусни биологични отпадъци, най-долната *** на съществуването, до 2050-та цялата ви реалност и всичките ви градежи ще станат на пихтия!