България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Операта "Евгений Онегин" от Чайковски със специален юбилей - 1 век на сцената

Постановката ще бъде представена в Софийската опера и балет на 10 февруари
Публикувана: От:

Два века след написването на операта "Евгений Онегин“ от Чайковски, постановката отново ще бъде на сцената на Софийската опера и балет на 10 февруари.

Още по темата

 

Постановката е на Вера Петрова и открива сезон 2016/2017. Спектакълът разказва историята като един сън на Онегин. Ритъмът в първо действие е по-бавен, а в следващите действия се разразява буря от чувства. 

В постановката играят главно млади артисти. Като Ларина зрителите ще видят Александрина Стоянова Андреева, Татяна е Стефани Кръстева. В ролята на Олга е Виолета Радомирска, а Атанас Младенов е Евгений Онегин. Жорж Димитров е диригент на спектакъла. 

Оперната певица Стефани Кръстева е категорична в "България сутрин", че вълшебната музика на Чайковски грабва съзнанието от самото начало.

"Не ни остава време да се замислим колко е сериозна операта. Аз играя ролята на Татяна - любимата на Онегин. Тя още като малко момиче живее в изолирано общество, потънала в своите романи. От съвсем малка мечтае за истинска и неподправена любов", сподели певицата.

Тя допълни че не може да остане безразлична към своята роля, защото често открива себе си там.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )