България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гражданите страдали от войната между институциите, а БСП се готви за изборите

Политолозите Антоанета Христова и Антоний Тодоров с коментар за ситуацията у нас

24.07.2018 | 09:16 Редактор: Ивайло Николов
Гражданите страдали от войната между институциите, а БСП се готви за изборите

Държавността и стабилността в държавата изглеждат все по-нестабилни с продължаващата война между институциите и противопоставянето на президент и премиер. Според политолога Антоанета Христова гражданите страдат от нападките и обвиненията между Румен Радев и Бойко Борисов.

"Доста трудно влиза в обувките си на президент, защото опозиционността повече му приляга. Тя е вътрешна за него, а освен това има самочувствието на лидер", коментира Христова в ефира на "България сутрин".

Колегата ѝ Антоний Тодоров пък смята, че не е чудно да има такива сблъсъци, но евтините обвинения са нещо, с което се прекалява.

"Ясно е, че Румен Радев беше избран в опозиция на официалния кандидат на ГЕРБ на президентските избори. Така че ГЕРБ изживява това като загуба - политическа и то важна", каза Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Политологът коментира и сътресенията в коалиционния партньор "Обединени патриоти". Той беше категоричен, че в тяхната история има много конфликти, но според него лидерите ще си направят сметката, че отделно няма да влязат в парламента и едва ли ще се разпаднат.

Антоанета Христова пък сподели, че е изненадана от това, че патриотите не са си взели поука от допуснатите в миналото грешки.

Политолозите коментираха и представената през почивните дни от БСП "Визия за България". Антоний Тодоров подчерта, че партията започва да се готви за предстоящите европейски и местни избори. 

"Изводът е, че може би експертиза им липсва и те си го самооценяват много добре. Това, което оценявам положително в БСП е, че се опитаха да говорят ляво, че се опитаха да формират леви послания", каза Антоанета Христова в "България сутрин".

Вижте видеото с цялата дискусия!