България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

Осма конференция "Образование и бизнес": Как да задържим младите?

Задача на регионите е да създадат условия за развитие на младежите, посочи доц. Георги Рачев
Публикувана: От:

Сътрудничеството между бизнеса и образованието е ключът към успешното развитие на отделните региони в страната. Но как местната власт и бизнесът могат да развият предприемачеството сред младежите?

Още по темата

 

Какви насърчителни мерки да предприемат, как да развият талантите на учениците и студентите и как да ги задържат в региона – тези и още въпроси са във фокуса на осмото издание на конференцията "Образование и бизнес: Региони", която се организира от телевизия Bulgaria ON AIR. Тя ще се проведе на 10 май от 16:00 ч. в столичния хотел "Маринела".  

"Ние сме подвластни на климата и колкото по-развита е една държава, толкова е по-зависима от най-малките промени в него. Климатът, който определя туристическите региони, селското стопанство. Човечеството непрекъснато се стреми да ограничи крайните прояви на времето. Освен природните дадености, ние трябва да виждаме и социалните дадености. Може да се развива краткоселски туризъм. Трябва да се ползваме от добрите практики на хората, които вече го правят, като французи и швейцарци", подчерта климатологът доц. Георги Рачев, който ще бъде един от лекторите на конференцията. 

По думите му в студиото на "България сутрин", ако образованието и бизнесът са хванати ръка за ръка, то може да се постигне изключително много. 

"Младите хора искат всичко сега и веднага. Това е основен принцип на много места. Те са европейци преди всичко останало. Точно тук е мястото на регионите да им дадат възможност да се развиват в собствения си дом. Или да им създаде условия след като се върнат от чужбина", посочи гостът.

Коментари ( 0 )