България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пл. Стоилов, кмет на Русе: Няма бедстващи хора в областта

18 електропровода в Русе са аварирали, само в областния град има ток

18.01.2016 | 09:11 Редактор: Ирина Георгиева
Пл. Стоилов, кмет на Русе: Няма бедстващи хора в областта

Обстановката в Русе е нормална спрямо голямото количество сняг и времето, за което падна. Това коментира кметът на дунавския град Пламен Стоилов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му на 18 януари ще бъде обикновен работен ден.

"Независимо тежките условия са осигурени нормални за зимните условия, условия за придвижване на хората и транспортните средства. Специално за град Русе няма промяна в учебния план. Училищата работят и децата ще бъдат на училище за разлика от малките населени места, където е неучебен ден." - коментира Стоилов.

"На 17 януари цял ден се работеше по електрическото захранване, тъй като 11 населени места в Община Русе бяха без ток. До края на деня успяхме да разрешим проблемите в с. Червена вода. Има аварили 18 далекопровода - основна причина за липса на ток, както в общината, така и в областите около нея." - посочи Стоилов.

Няма бедстващи хора в Русе, добави Стоилов. По думите му в селата има осигурена храна.

Още по темата

"Там, където се е наложило има изведени и им е осигурена болнична помощ. Такъв случай имаше в с. Червена вода с един измръзнал човек." - допълни Стоилов.

9 населени места в област Русе са без ток, а учебните занятия в 11 населени места няма да се проведат.