Хакнаха карти на клиенти на хотелите Hyatt

Откраднати са имена, номера, срок на валидност и вътрешен код за проверка на картата

15.01.2016 | 07:58
Хакнаха карти на клиенти на хотелите Hyatt

Американската хотелска верига Hyatt съобщи за откраднати данни на клиенти. Хакери са проникнали в системата за разплащане с карти в 250 хотела, съобщи компанията на сайта си.

„Разследването показва данни за неоторизирано проникване с системата за картово разплащане, използвана в някои локации на Hyatt, главно в ресторанти, между 13 август и 8 декември 2015“, пише в него.

 

Още по темата

Откраднати са данни за карти, с които е плащано за спа, голф, паркинг и на рецепция.

Вирусът е събирал данни – имена, номера, срок на валидност и вътрешен код за проверка на картата.

Според списъка с хотели, публикуван от компанията, хакерите са проникнали в хотела в Солун, трите хотела в Истанбул, хотела в Белград, в хотел Мартинез в Кан и още два в Париж, в 5 хотела в Германия, един в Австрия и в хотелите в САЩ, Китай, Индия и Русия. В България веригата няма хотел.

Компанията съобщава, че ще изпрати мейли на всички засегнати клиенти и ги предупреждава да са бдителни и следят за неоторизирани тегления от сметките им. Те ще бъдат компенсирани с едногодишен абонамент за защита на картите им.

Съобщението не включва какъв тип карти са били хакнати и какви са щетите.

От октомври 2015 това е четвърти случай, в който хакери атакуват големи хотелски вериги. По-рано техни жертви станаха Hilton, Starwood, Trump и дори компанията за киберзащита FireEye.