Google ще пусне коли без шофьори под наем

Ще конкурира Uber

16.12.2015 | 16:53
Google ще пусне коли без шофьори под наем

Google Inc. планира да започне да прави коли без шофьори за ползване под наем по наем през 2016, съобщи Bloomberg. Компанията смята да създаде автоматичните коли като конкуренция на Uber.

Компанията за коли без шофьори ще бъде самостоятелна и част от новата структура на Alphabet, съобщава Bloomberg, цитирайки неназован източник, запознат със стратегията.

Сан Франциско и Остин, Тексас са най-вероятните градове, където ще бъде пусната услугата, която ще се предоставя с големи и малки автомобили. Първите коли ще бъдат пуснати за ползване в университетски кампуси, военни бази или казарми.

Цялата автоиндустрия се стреми да влезе на новия пазар и не е чудно, че един от гигантите на Силициевата долина се насочва в тази посока.

През август 2015 базираната в Маунтън Вю, Калифорния се трансформира в конгломерат под името Alphabet. Тя ще обедини няколко от високотехнологичните дейности в самостоятелни компании в портфолиото на Alphabet, включително подразделението за роботика, здравната компания Verily, Google Ventures и Google Capital, както и търсачката.