Бивш футболист с благородна кауза към деца в неравностойно положение

Малчуганите ще обиколят света благодарение на парите от продажбата на книгата на Тодор Иванов

03.05.2019 | 21:42 Редактор: Зорница Костадинова
Бивш футболист с благородна кауза към деца в неравностойно положение

Какво е общото между футбола, пътешествията и благотворителността? На този въпрос отговари бившият футболист Тодор Иванов, играл в италианското първенство.

Наскоро той пише книгата "Туризмът и светът - такива, каквито ги видях", в която разказва лични истории за пътешествията си, а с доходите от продажбите ѝ ще изпрати деца да обикалят света безплатно. За тази идея настоящият мениджър в туризма сподели, че му е дошла спонтанно.

"Исках да опиша всичко, което съм видял в туризма. Всички дестинации, нещата, които съм преживял, как съм стигнал дотук. Интересна е книгата", посочи пред Bulgaria ON AIR той.

Иванов разказа за пътя си от Стара Загора и "Берое" до Италия, където играе за отбора на "Перуджа". И поясни, че от футбола го отказва контузия, след което се насочва към туризма:

"Моментът, в който реших да спра окончателно с футболната си кариера, беше доста труден за мен".

Тодор е решил да се заеме с тази благотворителна инициатива за деца в неравностойно положение, защото според него всяко дете трябва да се докосне до различна култура. 

Той разясни в "Денят ON AIR", че ще избира измежду тях талантливите деца с добър успех, а дестинациите, които ще посетят тепърва ще се решават.

"Искам да покажа на децата, че имат шанс да се реализират, не го правя заради славата", категоричен беше бившият футболист.

Очаквайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК