В Смолян: Кардиолози спасиха живота на млада жена на рождения ден на дъщеричката й

Лекарите отварят все още не работеща лаборатория само заради нея
Публикувана: От:

Още по темата

 

В Смолян кардиолози спасиха 29 годишна жена на рождения ден на дъщеричката й. Заради операцията по спешност в областната болница заработи лаборатория по инванзивна кардиология, която целият регион очакваше да стане факт от десетилетие.

Севдие е само на 29 години и днес е жива благодарение на смолянските кардиолози, които отварят все още не работещата лаборатория само заради нея. 

Момичето се оказа с обширен миокарден инфаркт.Това всъщност е възможно най-големият обем засягане на сърцето, с почти пълно запушване. Като причина за това нейно състояние е много тежката фамилна анамнеза.

Оказа се, че баща й също е починал на 30 години внезапно и категорично от инфаркт. Севдие знаела, че се налага да бъде първият пациент в новото отделение, въпреки това се доверила на лекарите да и сложат стенд. 

Другата възможност била като за всички пациенти досега - да пътува почти два часа до Пловдив. През сълзи младата жена благодари на екипа спасил живота й, за да бъде отново до 5-годишната си дъщеричка.  

Така, макар и последна в страната, смолянската болница може да приема пациентите в инвазивен център до 90 минути след постъпване на сигнала.

Коментари ( 0 )