Bulgaria ON AIR-по-близо до хората с важните неща от днес

Нови лица, предавания, теми, филми и спорт от 21 септември

21.09.2015 | 04:00
Bulgaria ON AIR-по-близо до хората с важните неща от днес

 

Нови лица, предавания, теми, както и филми и спорт, насочват програмата на националната медия към широката аудитория от 21 септември 2015 по Bulgaria ON AIR.

Новото начало за Bulgaria ON AIR от 21 септември започна!

От днес всеки делничен ден в 06.30 часа сутрешният блок дава на всички зрители отговорите на важните за тях въпроси по горещи, актуални и злободневни теми.

Към водещата Йоанна Николова, но от сряда, 23 септември, се присъединява журналистът Симеон Белев, известен сред широката публика с работата си в БНР и репортажите и разследванията си за тежки обществени проблеми, инциденти, извънредни събития. Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR Симеон Белев води сутрешното предаване „Радиокафе“ и следобедното „2/4“ по радио „София“. Той е и преподавател в ЕUROVISION ACADEMY, част от Европейската мрежа за радио и телевизия (EBU). Досегашният екранен партньор на Йоанна Николова – Иван Нончев – става част от екипа на новия икономически канал Bloomberg TV Bulgaria.

 

  • През новия сезон сутрешният блок на Bulgaria ON AIR ще бъде полезен за хората не само с репортажите и дискусиите на социална тематика, но и с няколко уникални за ранния сутрешен ефир рубрики. „Изгубени в прехода“ ще представя знакови лица от прехода, извън обсега на общественото внимание, по нов, нетрадиционен начин.
  • Рубриката „100лица“ отвежда екипа на сутрешния блок близо до хората в различни градове на страната, за да покаже и разкаже истории, случаи, казуси и проблеми от широк обществен интерес.
  • „Жени на върха“ е рубриката, която ще показва деня извън офиса на успешни българки, които зрителите до този момент познават единствено в професионалното им амплоа.
  • „РазЛично“ ще представя гостите на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR в неочаквана за публичната им роля светлина.
  • За позитивния поглед на блока към актуалните теми от деня ще се погрижи рубриката „Не насериозно“, в която популярни лица и обществени фигури ще демонстрират отношението си към качествения хумор.

ДНЕС БГ е новото всекидневно информационно предаване на Bulgaria ON AIR, в което темите ще се задават от зрителите. Водещ е Мартина Ганчева, позната на зрителите на Bulgaria ON AIR от новинарските емисии на телевизията. Всеки ден от 9.30 до 11.00 часа тя събира различните гледни точки, които ще представят първо проблема, след това позицията на потърпевши и експерти, а накрая и решението.

ДНЕС БГ е предаването, което ще тръгва от индивидуалния казус, който обаче е често срещан сред много хора, за да предложи изход и решение, полезни за всички.

 

Мартина припомня думите на италианския писател Чезаре Павезе, който казва: "Ние не помним дните, а запомняме моментите". "Стремежът ни в ДНЕС БГ ще бъде да накараме зрителя да запомни днешния ден. Всеки ден ще нищим една тема. Тя може да е социална, здравна, международна. Винаги ще се опитваме да правим паралел и с това как е по света“, продължава Мартина Ганчева.

 

Мартина Ганчева е част от екипа на Bulgaria ON AIR почти от създаването й през 2011 г. и работи като международен редактор и водещ на новини. Преди това трупа опит в няколко телевизии, радиостанции и печатни медии. Има сериозен опит в отразяването на събития в северната ни съседка. Мартина Ганчева е бакалавър по Румънска филология и магистър Международни политически отношения и сигурност от СУ „Климент Охридски".

Всеки делничен ден от 18.30 часа новото развлекателно токшоу „Десет“ ще предлага по десет нетрадиционни решения и гледни точки на традиционни житейски въпроси, за да срещне зрителите по забавен и приятен начин с важните неща от всички аспекти на ежедневието.

Водещ е Ирина Белчева – популярен блогър и изявен специалист в сферата на ПР и реклама. Заедно с лица от обществения живот, които ще гостуват в студиото, тя ще коментира темата на всяко издание през призмата на различните идеи, въпроси и възможности, важни за широката публика в един или друг момент от живота. Повече информация >>

Емлбематичното за Bulgaria ON AIR коментарно предаване с автор и водещ Веселин Дремджиев Денят ON AIRще се излъчва в делничните дни, вече от 19.00 часа.

Освен новини и пазарна информация „Денят ON AIR“ ще предлага и задълбочени актуални коментари и анализи от водещия и неговите събеседници по ключовите теми от деня - защото информацията, която ни помага да управляваме парите си по-добре, е сред най-важните неща за всеки. Повече информация >>

Централният новинарски блок на Bulgaria ON AIR вече ще започва в 20.00 часа.

Новините от 20:00 - всеки ден, с популярните журналисти Радинела Бусерска и Милена Милотинова. Повече информация >>

Полиграф“ с автор и водещ Светла Петрова изследва истината за събитията, проблемите, кризите и конфликтите в живота на хората, дава възможност за дискусии по най-горещите теми от седмицата, търси конфликтните тенденции и социалните ефекти от процесите в обществото. През новия сезон зрителите имат възможност да задават темите в предаването и чрез facebook страницата му.

Основното едночасово издание на „Полиграф“ се излъчва в четвъртък от 21.00 часа, а кратките издания „Полиграф плюс“ – в петък и събота.

Гвоздей в петъчната програмата е коментарното шоу ГОЛ с култовите спортни журналисти Борис Касабов, Ники Александров и Томислав Русев, което ще се излъчва на живо от 21.00 часа.

Зрителите ще могат да проследят най-интересното от света на футбола и спорта, с коментари, преки включвания, точни прогнози и смело чувство за хумор. В новия сезон екипът на предаването ще даде възможност за повече пряко участие на зрители в студиото.

 

Актуалните предавания на Bulgaria ON AIR през уикенда също се променят, за да бъдат полезни и интересни на всички ТВ зрители.

Темида“ с автор и водещ Димитър Абрашев ще информира зрителите за важните неща в сферата на сигурността и правосъдието всяка събота и неделя от 10.30 часа.

През новия сезон предаването разчупва консервативността и излиза и на улицата, за да се потопи в социалните сблъсъци, сред горещите теми на ежедневието. Повече информация >>

Публицистично предаване с автор и водещ Клара Маринова Q & A ще се излъчва вече в събота от 11.00 часа. Авторското предаване събира в студиото млади експерти, които анализират и прогнозират най-важните теми на вътрешната и международната политика. Повече информация >>

През новия сезон форматът на Медиите ON AIR се разширява, като авторът и водещ Доника Ризова ще прави задълбочени интервюта и с популярни лица, обект на медиен интерес. Предаването ще се излъчва всяка събота от 16.30 часа. Повече информация >>

 

Предаването за мястото на България в ЕС „Брюксел 1“ с Милена Милотинова, вече в събота от 18.00 часа, се насочва към широката публика, за да покаже как европейските норми и правила могат да бъдат от полза за всички. Повече информация >>


Предаването „Видимо и невидимо“ с Калин Манолов, което вече четири години разобличава популизма и митовете в икономиката, разширява обхвата на темите си от 21 септември - към политиката, обществото, културата, философията, религията и всички останали елементи на свободата, която е в основата на съдържанието му. То ще се излъчва всяка неделя от 11.00 часа, а целта му е да бъде полезно за всички зрители, които искат да подобрят качеството на живота си чрез разумни избори и решения. Повече информация >>


Икономическите предавания на Bulgaria ON AIR ще се развиват в новия бизнес телевизионен канал в семейството на медийни групи Bulgaria ON AIR и Investor - Bloomberg TV Bulgaria.

 

След 21 септември Bulgaria ON AIR започва да излъчва и игрални филми. В първата седмица имаме четири заглавие, включително една премиера за българския ефир.

 

ФИЛМОВА ПРОГРАМА

 

ЧЕ: АРЖЕНТИНЕЦЪТ (Che: Part One) – четвъртък 22.30

Биографична драма, исторически, САЩ, Франция, Испания, 2008

Режисьор: Стивън Содърбърг

В ролите: Джулия Ормонд, Бенисио дел Торо, Оскар Исаак

Че Гевара (Бенисио Дел Торо) и група кубински изгнаници, водени от Кастро, тръгват през 1956 г. от Мексико и стигат до кубинския бряг. За две години те събират поддръжници, които се превръщат в армия и свалят проамериканския режим на диктатора Фулгенцио Батиста

 

ЧЕ: ПАРТИЗАНИН (Che: Part Two) – петък, 22.30

Биографична драма, исторически, САЩ, Франция, Испания, 2008

Режисьор: Стивън Содърбърг

В ролите: Бенисио Дел Торо, Джорди Молла, Франка Потенте, Луи Даймънд Филипс, Каталина Сандино Морено, Отело Ренсоли, Жоаким Де Алмейда, Мат Деймън

След успеха на революцията в Куба, Че Гевара решава, че следващата му цел ще бъде освобождението на Боливия. През 1966 г. той оставя семейството си и заминава за столицата Ла Пас, където сформира отряд от революционери. Към малката група партизани се присъединява и Таня (Франка Потенте), но техните идеалистични възгледи не намират разбиране у местното население. Ситуацията става напрегната.

 

ХАЙД ПАРК НА ХЪДСЪН  (Hyde Park on Hudson) – събота, 20.30

Биографична драма, Великобритания, 2012 г.

Режисьор: Роджър Мичел

В ролите: Лора Лини, Бил Мъри, Оливиа Уилямс, Оливия Колман, Самюел Уест, Блейк Ритсън

През юни 1939-та година американският президент Франклин Делано Рузвелт и съпругата му Елинор приветстват краля и кралицата на Англия. Планът е двете двойки да прекарат един уикенд в дома на Рузвелт в покрайнините на щата Ню Йорк. Срещата отбелязва първия път в който действащи лидери на английската монархия посещават Америка. Англия е застрашена от война с нацистка Германия и кралят и кралицата се нуждаят от спешна помощ от правителството на Рузвелт. Но американският президент има проблеми за решаване и на личния фронт - има тайна любовница, далечната му братовчедка Маргарет Стъкли, и се опитва да опази взаимоотношенията си със семейството си.

 

АЛИ (Ali) – неделя, 20.30

Биографична драма, САЩ, 2001 г.

Режисьор: Майкъл Ман

В ролите: Уил Смит, Джейми Фокс, Джон Войт

Биографичен филм за великия Мохамед Али, съсредоточен върху 10-годишния период от 1964-1974 г., в който напористият атлет превзема всички възможни върхове в спорта си, запознава се с бъдещата си съпруга (Джейда Пинкет-Смит), жени се за нея, приема исляма и се опълчва срещу политиката на правителството на Съединените щати, като отказва да се запише доброволец за войната във Виетнам.
Именно поради политически причини световната му титла бива отнета, но шампионът си връща короната, като се изправя в двубой срещу Джордж Форман (Чарлс Съфорд) в Заир. Али се превръща в символ на пoтъпканите права на афроамериканците.

 

ЗНАМЕНИТОСТИ – понеделник, вторник и сряда от 21 часа

Документална поредица, която среща зрителите с поредица от ексклузивни интервюта с някои от най-известните имена на съвременния свят. Това са хората, които определят бъдещето на медиите, на бизнеса, на науката, на изкуството и политиката. В продължение на 45 минути откриваме нови страни от професионалния и личния живот на знаменитостите. Сред героите на поредицата са Лучано Бенетон, режисьорът Ларс фон Триер, Свен Горан Ериксон, Боно, Жулиет Бинош, Паулу Коелю и други.