Илияна Йотова за подготовката за бежанската вълна към ЕС

28.03.2015 | 22:00 Редактор: Кармелита Тонева
Илияна Йотова за подготовката за бежанската вълна към ЕС

Евродепутат от ПЕС, зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП Илияна Йотова в студиото на Полиграф пред Светла Петрова - за бежанците, за процесите в БСП, за подготовката на местните избори през есента на 2015.

По инициатива на Илияна Йотова през седмицата 23-26 март 2015 беше проведената  работна среща в Харманли с участието на други евродепутати и представители на родните и европейски институции, заради бежанската вълна, прииждаща към границите на Европа.

В студиото на тв България он ер, Йотова коментира, че благодарение на тригодишните усилия на българските евродепутати, е реална възможността да получи значителни средства за справяне с бежанската криза. И даде пример за несъразмерността на досегашните помощи за справяне с проблема - България е получила 10 млн. евро, а Италия 310 млн. евро. 

Според Йотова след изграждането на защитна ограда по границата с Турция значително са пресечени набезите на каналджии. По-рискова е станала морската ни граница.

Целият разговор на журналистката Светла Петрова в евродепутата Илияна Йотова в публицистичното предаване Полиграф вижте в следващото видео: