Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

С какви изтребители ще въоръжим армията

Има ли алтернатива Македония

15.10.2018 | 11:48 Редактор: Зара Паталева
С какви изтребители ще въоръжим армията

Кои са трите възможни сценария за развитие на събитията в Република Македония след референдума и преди конституционните промени за името? Какви са възможните развития пред Западните Балкани? ЕС и Русия си говорят, но чуват ли се? Бави ли се модернизацията на българската армия? По тези и други въпроси говорим с президента от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев. 

Четвъртък беше последният ден, в който можехме да кажем мнението си за лятно или зимно часово време. Очаква се Министерството на енергетиката да изготви националната позиция по въпроса, като я съобрази не само с икономическите ефекти, но и с мненията и коментарите на различните институции. По-рано Европейската комисия предложи да се сложи край на смяната на часовото време в целия Европейски съюз. Коментар на  Ани Алашка от Българската стопанска камара.

България е ротационен председател на Дунавската стратегия, която обединява едни от най-богатите европейски региони като Баден Вюртенберг с най-бедния регион на стария континент - Северозападна България. Каква е равносметката от нашето председателство, какви са ползите за дунавските градове? Говори бившият зам-регионален министър и бивш национален координатор на Дунавската стратегия арх. Белин Моллов.

Втора част гледайте тук >>