Член на американската киноакадемия: Лео няма да получи "Оскар"

Ролята му в "Завръщането" била нелепа

26.02.2016 | 12:30 Редактор: Мария Аладжова
Член на американската киноакадемия: Лео няма да получи

И тази година Леонардо ди Каприо ще се размине със заветния "Оскар". Това е споделил един от членовете на Американската киноакадемия, пожелал анонимност, пише "24 часа", позовавайки се на сайта spletnik.ru

Актьорът ще се бори за статуетката за шести път, а негови конкуренти в категорията "Най-добра мъжка роля" тази година са Мат Деймън, Майкъл Фасбендър и Еди Редмейн.

Въпреки че беше отличен с наградите БАФТА и "Златен глобус" за ролята на Хю Глас във филма "Завръщането", според източника Лео не бива да разчита, че ще получи златната статуетка. Освен това киноакадемикът нарича ролята на ди Каприо във филма просто "нелепа".

Самият актьор не желае името му да бъде споменавано наред с това на престижните награди, тъй като се е уморил от слуховете около своята победа и иска да остане встрани от всички спекулации.

Истерията около номинацията на Лео обаче взе нов връх тази година. Появиха се мемета, вицове и дори шеговита видеоигра, в която приличащ на него герой гони малка жива статуетка по червения килим. 

Букмейкърите пък твърдят, че шансовете на актьора най-накрая да спечели приза са високи. Залаганията, че именно Лео ще грабне златната статуетка тази година бележат ръст в сравнение с предходни години, когато е бил номиниран.

Церемонията по връчването на "Оскарите" ще се състои на 28 февруари в Лос Анджелис.

/Снимка: Facebook/