Какво правят най-успелите хора всяка сутрин?

Ако не знаеш къде отиваш, ще свършиш някъде другаде, казва известният американски бейзболист Йоги Бера

11.11.2015 | 08:45 Редактор: Ирина Георгиева
Какво правят най-успелите хора всяка сутрин?

Всяка сутрин е изпълнена с неизвестното - тя може да даде най-добрият старт на деня или може би най-лошият. Всеки човек може да насочи действията си към положителното, но това зависи от подхода му, пише Business Insider. 

Наистина успелите хора не постигат целите си случайно. Те работят усилено, за да извлекат максимума от всеки ден. Създават си навици, които им помагат да направят много с малко усилия и да достигат показателни резултати. Те имат ритуали и практики, които им позволяват да използват всяка частица полза от времето си - било то в началото на деня или в края.

Ето как хората, постигнали успех започват деня си:

1. Преразглеждат дългосрочните си цели.

"Ако не знаеш къде отиваш, ще свършиш някъде другаде." - казва известният американски бейзболист Йоги Бера. Хората, постигнали успех не забравят накъде са се отправили и постоянно следят напредъка си, така че да намерят най-краткия път към целите си. Преразглеждайте всяка сутрин целите си и се уверете, че дейностите ви, предвидени за деня са целенасочени. Разберете какво предлага бъдещето и обмислете действията си, така че да извлечете полза от всички фактори.

2. Оценяват потенциалните възможности.

Светът се променя бързо и идеите от вчера може да не са най-добрите днес. Успешните хора сравняват целите си постоянно от гледна точка на миналото и поглеждат със свеж поглед към бъдещето. Всеки ден обръщат внимание на това, което се случва по света и обмислят как да извлекат полза. Отделяйте 15 минути всеки ден, за да научите за новите неща по света.

3. Приоритизират това, което наистина е важно.

Лесно е да се "затъне в калта". Привидно просто задачи може да се окажат заешка дупка, ако не ги приоритизирате. Успешните хора си създават ясна картина за това, което се нуждае от вниманието им. Всеки ден определят какво е от решаващо значение за тях и може да им донесе благополучие. Направете списък на критичните неща, които трябва да свършите веднага и намерете начин да държите всичко останало настрана.

4. Те обмислят кой ще бъде засегнат.

Изолацията и нарцисизмът са ясни врагове на величието. Успешните хора ценят хората около себе си и ги правят съпричастни с цели си. Всяка сутрин мислят за екипа си, клиентите си и как действията им ще се отразят върху тях. Направете списък на хората, които бъдат засегнати от решенията ви.

5. Проучват възможностите.

Не всяко събитие е такова, каквото изглежда. Понякога най-големият провал може да се окаже началото на голям успех, но само ако признаем за проблема. Успешните хора проучват възможностите.

6. Мотивират и обединяват хората около целите си.

Продуктивността и креативността засилват общата енергия точно, колкото безсилието, гневът и цинизмът. Успешните хора използват положителната енергия и всяка сутрин се опитват да зададат общия тон на деня.

7. Намират повод за радост всеки ден.

Никой не иска да има посредствен ден. Успешните хора знаят, че ще имат възходи и падения, но се опитват да предвидят хубавите неща. Помислете за радостите, които ви носи работата.