Здравословни начини за добър старт на деня

Съществуват някои прости действия, които "забързват" метаболизма сутрин и изпълват деня с успех

10.11.2015 | 07:55 Редактор: Ирина Георгиева
Здравословни начини за добър старт на деня

Съществуват някои прости действия, които "забързват" метаболизма рано сутрин и изпълват деня с успех. Това не са специални трикове или невъзможни цели, а навици, които могат да се изградят, пише Business Insider. 

Създайте си собствен ритуал сутрин и следвайте три прости техники, които ще допринесат за по-здраво тяло.

1. Изпийте чаша вода или зелен чай

Започнете деня с голяма чаша студена вода - това ще запази нивото на метаболизма нормално. Около 500 мл. вода сутрин може да забърза метаболизма с около 30% в следващия час. Водата потиска апетита и спомага за изхвърлянето на токсините от тялото.

Друг мощен начин да подготвим тялото за деня е чаша зелен чай. Доказано е, че той намалява теглото, понижава нивата на холестерола и освобождава мощни антиоксиданти, против стареенето.

Ако се страхувате да замените кафето - недейте. Зеленият чай съдържа точно толкова кофеин, колкото е нужно да ви държи нащрек по време на работа. Това е здравословна напитка ( въпреки че различни изследвания твърдят обратното) и подобрява физиката.

2. Правете йога около 30 минута

Йогата е проста, но мощна тренировка за тонизиране на тялото. Чрез повишаването на метаболизма сутрин вече сте спечелили половината от битката за подобряване на физиката. Няколко прости упражнения йога ще изгорят излишните калории в организма и ще го поддържат целия ден.

Йогата има три ползи за тялото. Първо - забързва метаболизма. Второ - раздвижва тялото и тонуса на мускулите. Трето - помага срещу стреса и тревожността, които са пряко свързани с наднорменото тегло. Йогата е чудесно допълнение към сутришната рутина. Тя подготвя ума и тялото за предстоящия ден.

3. Планирайте менюто си и закусвайте

Здравословното хранене започва с доброто планиране и то трябва да започне от сутринта. Времето преди закуска е идеалният момент да опаковате обяда си и да изберете рецепта за вечерята си.

Закуската задава тона на целия ден и заради това не искате да пропуснете сутрешното си хранене. Това може и да е един здравословен шейк.