Ивайло Калфин: Финансовата грамотност е важна за по-добър живот и планиране

Финансовото образование е изключително полезно и за социалната политика, коментира вицепремиерът

11.05.2015 | 09:43 Редактор: Мариета Иванова
Ивайло Калфин: Финансовата грамотност е важна за по-добър живот и планиране

Финансовата грамотност е важна за по-добър живот и планиране на доходите, заяви при откриването на конференцията "Финансово образование за устойчива икономика" вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Събитието е част от цикъла конференции „Образование и бизнес“, организирани от медийна група Bulgaria On Air,  Bloomberg TV и Investor.BG.

Министър Калфин подчерта, че финансовото образование е изключително полезно и за социалната политика. В тази връзка той даде за пример необходимостта от познания за пенсионната система, способността за планиране и разпределяне на приходи в един бъдещ период от време, познаване на банковата система, за да има увереност в стабилността и надеждността на финансовите институции и т.н.

По думите на Калфин с една по-добра информираност „действително бихме могли да осигурим по-добри доходи и планиране“. Той подчерта още, че ръководеното от него министерство се стреми всичко, което прави в областта на пенсионната система да се случва по един максимално прозрачен начин и след дискусии.

За участие в конференцията в България пристига проф. Стив Ханке, професор по приложна икономика от университета Johns Hopkins, Балтимор /САЩ.

Модератор на дискусиите е Нейра Чехич, икономически журналист от Bloomberg TV.

Конференцията може да гледате на живо в ефира на Bulgaria On Air или на сайта на www.bgonair.bg.