Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалист: В БСП има разделителна линия между ръководството, но не и в партията

В неделя предстои дебат относно новия лидер на червените

13.06.2019 | 20:35 Редактор: Ралица Братанова
Социалист: В БСП има разделителна линия между ръководството, но не и в партията

Дни преди конгреса на БСП, който ще се проведе в неделя, пет имена се спрягат за лидерския пост в социалистическата партия. Костадин Паскалев, Дора Янкова, Валери Жаблянов, Калоян Паргов и Красимир Янков са имената, за които се говори, че се изправят срещу Корнелия Нинова.

По думите на социалиста Александър Симов, в БСП има разделителна линия между ръководството в лицето на Националния съвет, но в самата партия такова отсъства.

"Очаквам напрегната дискусия, която да роди добро решение за БСП. Единият вариант е Корнелия Нинова да декларира своята оставка, Конгресът да я приеме и да обяви процедура за пряк избор на председател от всички членове на БСП", обясни депутатът от в "Денят ON AIR".

Според него Нинова трябва да остане лидер на партията, защото вътрешната опозиция, която се изправя срещу нея, нямала идеен план накъде ще поеме партията.

Той е на мнение, че напускането на парламента от страна на БСП не е било грешка, а добър ход, но това, което е изиграло лоша шега на партията, е дългият период, в който социалистите са отсъствали. 

Александър Симов коментира и темата за намаляването на партийните субсидии. Депутатите приеха на първо четене стойността им да бъде равна на един лев за глас.

"Намаляването на субсидиите е част от много сложен разговор. Това е важен въпрос, защото вълнува хората. Но трябва да се променя постепенно и в резултат на сериозна дискусия", заяви социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК