Стотици си взеха последно "сбогом" с починалата родилка Ренета Томова

Поклонение се проведе както в сливенския храм "Св. Димитър", така и в столичната църква "Св. Георги"

23.08.2018 | 13:12 Редактор: Велислав Филипов
Стотици си взеха последно

Близки и познати си взимат последно сбогом с Ренета Томова, която почина след раждане в сливенската болница. 

В сливенския храм "Св. Димитър" стотици познати и приятели отдадоха почит към починалата 33-годишна родилка. Тя е познат човек в града - активист, еколог и добър човек, събирала е множество средства за деца с увреждания, а също така е дарявала и за родилното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", където тя почина.

Роднините ѝ продължават да обвиняват доктор Татяна Пашева, която е акушерка в отделението. Според тях Пешева е удряла родилката в корема и именно това е причинило смъртта на Ренета.

Все още не е ясна официалната причина за смъртта. Очаква се днес експертизата за смъртта да излезе и да бъде разпространена. От болницата категорично отричат акушерката да е удряла 33-годишната родилка.

Освен в Сливен, поклонение в памет на 33-годишната жена започна и в столичния храм "Св. Георги". Десетки хора се събраха, за да почетат паметта на Ренета Томова. В църквата дойдоха както такива, които я познават, така и хора, които не са се познавали лично с починалата, но просто са съпричастни в болката на близките ѝ.

Много майки споделиха, че те също са ставали жертви на лекарска агресия и небрежност.