ЧЕЗ инвестира 141 млн. лв. в мрежата до края на годината

Предстоят да бъдат изградени съоръжения за високо и средно напрежение

31.10.2017 | 17:07 Редактор: Велислав Филипов
ЧЕЗ инвестира 141 млн. лв. в мрежата до края на годината

ЧЕЗ Разпределение очаква, че ще реализира плановете си за инвестиции в мрежата през тази година. Прогнозата е, че към 31 декември 2017 г. инвестициите ще достигнат 141 млн. лв. Това става ясно от доклад на дружеството, представен пред Народното събрание, информира сайтът dnes.bg.

Към края на септември вече са изпълнени проекти за 67,8 млн. лв. Основната част от инвестициите на компанията през тази година ще бъде насочена към придобиване на енергийни съоръжения, за които дружеството ще отдели 28,5 млн. лв.

Досега компанията е инвестирала 10,6 млн. лв. за изнасяне на електромерни табла и 10,4 млн. лв. за нови присъединявания в същия период.

До края на годината предстоят да бъдат изградени съоръжения от мрежата за високо и средно напрежение на стойност 32,2 млн. лв., става ясно още от отчетите на енергийното дружество.

През пролетта Комисията за енергийно и водно регулиране провери направените инвестиции от трите електроразпределителни дружества и установи разминаване между плановете и реалните инвестиции по мрежата. Това накара регулаторът да преразгледа исканията за промяна в цената на електроенергията и да обещае по-критично да следи обосновките за плановете на дружествата.