Врачански села останаха без ток заради силен вятър

Кметовете на населените места проверяват и речните корита и язовирите заради прогнозата за времето

30.10.2017 | 21:21 Редактор: Жанета Нейкова
Врачански села останаха без ток заради силен вятър

Силният вятър, който премина през община Враца през последното денонощие, остави населени места без електрозахранване, съобщиха от общинския пресцентър, предава Dnes.bg

Селата Бели извор, Вировско, Върбица, Горно Пещене, Косталево продължават да са без ток. Аварийни екипи на ЧЕЗ работят по възстановяването на захранването.

В части на селата Баница, Горно Пещене, Лиляче, Мало Пещене и Мраморен е било прекъснато и уличното осветление, като по неговото възстановяване работят техници от община Враца, се уточнява в съобщението.

Бурният вятър е откъснал облицовъчна плоча от сграда на ул. "Стоян Кялъчев", където се помещават офиси на частни дружества и компании. Мястото е оградено, за да не паркират автомобили и да не преминават граждани.

В града има и на други места откъснали се от вятъра парчета от облицовки, хидроизолации и ламарини, както и изпочупени клони. Няма данни за пострадали хора.

Разпоредено е на кметовете на населени места да проверят речните корита и язовирите, като се следи тяхното ниво, заради прогнозата за времето. Днес се предвиждат силни ветрове, съпроводени с ниски температури, припомнят от общинската администрация.

За територията на цялата област Враца за днес е обявен оранжев код за опасни атмосферни явления. Започнало е отново почистване дъждоприемните шахти във Враца.