Москов спокоен за предстоящия вот на недоверие

МЗ и правителството са в готовност да дадат отчет за всяко свое действие, каза министърът

09.02.2016 | 15:02 Редактор: Мария Аладжова
Москов спокоен за предстоящия вот на недоверие

Министърът на здравеопазването Петър Москов пожела успех на депутатите от БСП и ДПС с написването на мотивите на вота на недоверие в сектор "Здравеопазване".

Това заяви самият той преди началото на форум, посветен на обществените нагласи за ваксините, организиран от Института за стратегии и анализи в партньорство с Националната пациентска организация. 

"Напълно съм спокоен за предстоящия вот на недоверие. Министерството на здравеопазването следва управленската програма на правителството и може да даде ясен и конкретен отчет за всяко свое действие", каза здравният министър.

Основната критика на опозицията е насочена към Националната здравна карта, изготвена от Министерството на здравеопазването. По думите на Москов подобни опити са били правени през последните 15 години от различни правителства, включително и от леви.

Що се касае до ваксините, министърът беше категоричен, че България не е единствената държава, която е търсила ваксини от неевропейски източници. В това число попадали и Испания и Хърватия.

В заключение Москов увери, че имунизационният календар за 2016 г. е готов, осигурени са и пропуснатите ваксини за 2014 и 2015 г.